Manş Denizi'nde mülteci teknesi alabora oldu: En az 6 ölü

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'nde mültecileri taşıyan bir tekne alabora oldu. En az altı kişinin hayatını kaybettiği, 50'den fazla kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Manş Denizi'nde mültecileri taşıyan bir tekne alabora oldu. Fransa ve İngiltere arasındaki denizde yaşanan olayda en az altı kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, bugün erken saatlerde alabora olan mülteci teknesinde bulunan 50'den fazla kişi sağ kurtarıldı. Téteghem Belediye Başkanı Franck Dhers, bugün yerel saatle 6.00 sıralarında arama-kurtarma çalışması başlatıldığını açıkladı. Dhers, cesetlerin Sangatte kasabası yakınlarında bulunduğunu aktardı. Kurtarma teknelerinden birinde çalışan gönüllülerden Anne Thorel, "Biri kadın 54 kişiyi kurtardık" dedi. 

İngiltere Sahil Güvenliği de konuya ilişkin açıklama yaparak arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Dover'dan bir filika gönderdikleri bilgisini paylaştı. Sahil Güvelik'in açıklamasına göre, filikada arama ekibi ve sağlık personeli vardı. (DIŞ HABERLER)