'Manson Ailesi' tarikatının üyelerinden Linda Kasabian öldü

Charles Manson’un lideri olduğu tarikatın üyelerinden Linda Kasabian öldü. 'Manson Ailesi'nin kurbanları arasında, oyuncu Sharon Tate de yer alıyordu.

Abone ol

DUVAR - Dünyanın en çok tanınan seri katillerinden Charles Manson’un lideri olduğu 'Manson Ailesi' tarikatıın üyelerinden Linda Kasabian, 73 yaşında öldü. Kasabian'ın ölümü, Tacoma News Tribune gazetesi tarafından duyuruldu ancak ölüm nedeni açıklanmadı.

Manson ve takipçileri, Ağustos 1969'da iki gecede 'ırklar arası savaş başlatmak için' yedi kişiyi vurarak ve bıçaklayarak öldürmüştü. Manson'ın tarikatının kurbanları arasında yönetmen Roman Polanski'nin eşi oyuncu Sharon Tate de vardı. Manson'ın müritleri, cinayetin ardından Tate'in kanıyla kapısının üzerine 'DOMUZ' (PIG) yazmışlardı.

O gece Tate'in evindeki dört kişi daha acımasız bir şekilde öldürüldü. Ertesi gün ise Los Angeles'ın varlıklı isimlerinden olan Leno ve Rosemary LaBianca çifti de tarikat tarafından öldürüldü. Cinayetlerin işlendiği sırada, 'gözcülük' yaptığı belirtilen Kasabiana'a, 1970 yılındaki Manson davasında kilit tanık olması karşılığında dokunulmazlık verilmişti.

Manson, takıntılı olduğu Beatles şarkısı 'Helter Skelter'ı unvanı bellemişti. ABD'de yaklaştığına inandığı ırklar arası savaşı güçlendirmeyi ve bu savaştan sonra doğacak yeni sosyal düzenin lideri olmayı amaç edinmişti. (DIŞ HABERLER)