Mansur Yavaş açıkladı: Ankara'daki patlamanın nedeni tüp

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Keçiören ilçesinde bir binadan meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan patlamaya ilişkin, “Tüp patlaması olduğu kesinleşti" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Ankara'da 3 katlı binada meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Tüp patlaması olduğu kesinleşti. Yaralıların durumu ağır” dedi. Keçiören'de patlamanın olduğu binada incelemelerde bulunan Yavaş, "Önce doğalgaz zannediliyor ama tüp patlaması olduğu anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz saatlerde, çok sayıda apartman sakininin patlamadan sonra oluşan göçükten kurtarıldığı duyurulmuştu. 

AFAD: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

AFAD'dan yapılan açıklamada ise, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi: "Dün gece Ankara Keçiören’deki bir binada meydana gelen patlama sonrası olay yerine sevk edilen ekibimiz arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak bölgeden ayrılmıştır. Olayda hayatını kaybeden iki kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

'DEPREM GİBİ BİNA SALLANDI, YIKINTI SESLERİ GELDİ'

Onbirler Apartmanı sakinlerinden Yasin Murat, 'deprem olduğunu zannettiğini söyleyerek' patlama anını anlattı. DHA'ya konuşan Murat, "5 dakika önce eve girmiştim. Ailemle beraber oturuyorduk. Deprem gibi bina sallandı. Sallandıktan sonra yıkıntı sesleri geldi. Balkondan polislerin sesi geldi. Cama çıktım polis ekipleri dışarıdaydı. Sordum 'ne oldu?' diye. Polisler bana patlama olduğunu söylediler. Bize 'binayı başlatın' dediler. Bina kapısını açmaya çalışıyordum. Ama kapı açılmadı. Camlar kırıldı hep. Kapı kitlenmiş patlama olunca. Kapı açılmıyor diye yardım istedim. İtfaiye ekibini gönderdiler. Kapıyı kırdılar biz de öyle çıktık. Biz evde 7 kişiydik. Hepimiz sağ kurtulduk" diye konuştu.

Savcılık, Keçiören ilçesindeki patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyurmuştu. Açıklamada, "İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verilmişti. (HABER MERKEZİ)