Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Akşener'i ziyaret etti

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Yavaş, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleriyle de bir araya geleceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ile görüşen Yavaş, çıkışta açıklama yaptı.

Yavaş, "Adaylığımın kesinleşmesinden sonra ilk defa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyareti için geldik. Kendisine bize duyduğu güvenden dolayı teşekkür ettik. Çalışmalara başladık, bununla ilgili kısa bilgiler verdik" dedi.

Yavaş, kampanya süreciyle ilgili olaraksa "Bugün Anıtkabir'i ziyaret ettik. Hem CHP İl Başkanı ve yöneticileri hem İYİ Parti Ankara İl Başkanı ve ilçe yöneticileri katıldılar. Bundan sonra da ortak şekilde kampanyayı yürütmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yavaş, "Başka partilere de gidecek misiniz?" sorusu üzerine Saadet Partisi ve Demokrat Parti Genel Başkanlarını da ziyaret edeceğini açıkladı.

'ANKARA'YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Mansur Yavaş, daha sonra İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Akşener'e teşekkür eden Yavaş, "Adaylığımıza olan güveninizden dolayı da çok çok teşekkür ediyorum. Ankara’yı da kazanacağız, birlikte yöneteceğiz. Ankara’daki birlikte çalışmanın başlangıcını da bu şekilde yapmış olduk. Sonucunu da yapacağız, inşallah hep birlikte sevineceğiz. Ankara’yı başkent olarak, Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde, layık olduğu yere getirip marka şehir Ankara’yı hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

'İSTESELER DE ŞAİBE OLUŞTURULAMAYACAK'

Yavaş'ın ziyaretinden memnuniyetini dile getiren İYİ Parti lideri Akşener, "Başaracağınıza inanıyorum, İYİ Parti yöneticileri de inanıyor. Bir haksızlığa uğramıştınız Ankara'da yaşayan herkes bu haksızlığın bu defa düzeltileceğine inanıyor. İnşallah öyle bir sonuçla kazanacaksınız ki isteseler de şaibe oluşturulamayacak. O seçimden ders alındı, mutlaka sandıkların korunması ve o konudaki sistemde. Ben kazanacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Yavaş, sandık güvenliğiyle ilgili çalışmaların şimdiden yapıldığını belirterek, "İnşallah Türkiye'de seçimlerde 'şaibe' lafı edilmeyecek şekilde bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz" dedi. İYİ Parti lideri Akşener ise basın mensuplarının ziyarete ilgisi üzerine, "Bu ilgi, alakayı görünce anlaşılıyor ki almışsınız" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ DE SOSYAL DEMOKRAT ADAYLARLA BİR ARAYA GELMİŞTİ'

Ziyaretin ardından bir gazeteci, Mansur Yavaş'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "CHP, ideolojisiyle taban tabana zıt adayları milletimizin karşısına çıkarmaya başladı" şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sordu.

Yavaş, "Güç birliği yapıyoruz. İdeolojik farklılıklar ayrışmayı gerektirmemeli. 'Farklılıklar bizim zenginliğimiz' diyorsak, bir araya gelmenin ne kadar değerli olduğunun farkına varmalıyız. Zaman zaman AK Parti de kendi fikrinden olmayan sosyal demokrat adaylarla bir araya gelmiştir. Biz Ankara için bir araya geldik, söz konusu Ankara, parti filan değil. Sokakta gezen vatandaşın hizmet alırken partisi yok. Önemli olan 'Ankara' diye bir araya geldik. Başaracağız ve herkese hizmet edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. (ANKARA/DHA)