Maraş depreminde hayatını kaybeden İtalyanların sayısı 7'ye yükseldi

İş ziyareti için geldiği Maraş'ta enkaz altında kalan İtalyan vatandaşı Angelo Zen'in cesedine ulaşıldı. Depremde hayatını kaybeden İtalyan vatandaşlarının sayısı 7'ye yükseldi.

Abone ol

DUVAR - İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, depremler sırasında Maraş'ta bulunan İtalyan vatandaşı Angelo Zen'in cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, depremden bu yana kayıp olan Zen'in akıbetine dair Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tajani, "Ne yazık ki Angelo Zen'in cansız bedeni bulundu. Ailesini bilgilendirdik ve Türkiye'deki büyükelçiliğimiz aracılığıyla cenazenin İtalya'ya getirilmesi sürecini de başlattık. Yakınlarının acısını paylaşıyorum" dedi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de yaptığı yazılı açıklamada, Zen'in Türkiye'deki depremde hayatını kaybettiği haberini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Hükümetim adına en derin taziyelerimi ve aileye yakınlığımı ifade ediyorum" ifadesini kullandı.

Tajani, kuyumculuk makineleri üreten Zen'in iş ziyareti için Maraş'ta olduğu sırada depremin yaşandığını söylemişti. İtalyan bakan, 11 Şubat'ta yaptığı açıklamada da Zen dışında depremlerin ardından ulaşamadıkları 6 kişilik İtalyan ailenin de depremde yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Zen'in vefatıyla Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden İtalyanların sayısı 7 oldu. (HABER MERKEZİ)