'Gizlenen gerçekler için Maraş katliamı davası yeniden açılsın' çağrısı

HDP Milletvekili Zeynel Özen, "Maraş katliamı davasının yeniden açılması ve yargılanmaların yeniden yapılması gerekmektedir" dedi.

Abone ol

DUVAR - HDP milletvekilleri, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısıyla, gizlenen gerçeklerin ortaya çıkarılması için davanın yeniden açılmasını istedi. HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, "Maraş katliamı davasının yeniden açılması ve yeniden yargılanmaların yapılması gerekmektedir" dedi.

ALEVİ NÜFUSU GÖÇE ZORLANDI

Basın toplantısında açıklamayı yapan Özen, Maraş katliamının üzerinden 43 yıl geçtiğini hatırlattı. Maraş olaylarının amaçlarından birinin kentteki Alevi nüfusunu azaltmak olduğunu vurgulayan Özen, 1978'de kent nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan Alevilerin bugün şehir merkezinin yüzde 1'ini oluşturduğunu söyledi.

Özen, Maraş katliamına ilişkin gizlenen gerçeklerin ortaya çıkması için devlet ve MİT arşivlerinin açılmasını isteyerek, "Bizler 43. yılında Maraş katliamını anarken farklılıkların özgürce birlikte yaşadığı demokratik bir Türkiye idealini dile getiriyoruz. Bir daha Maraş benzeri katliamlar yaşanmasın istiyoruz. Maraş katliamı davasının yeniden açılması ve yeniden yargılamaların yapılması gerekmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ)