Mardin'de hazirandan sonra ulaşıma ikinci zam

Mardin’de şehir içi ulaşıma bu yıl içinde haziran ayında yapılan yüzde 42’lik zammın ardından yüzde 50 oranında yeni bir zam daha yapıldı.

Abone ol

DUVAR - Akaryakıt fiyatları ile döviz kurlarında yaşanan artışın ardından Mardin’de de ulaşım ücretlerine ikinci defa zam geldi.

10 Haziran'da ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 33 ile yüzde 42 oranındaki zamların ardından şehiriçi ve ilçeler arası ulaşım ücretlerine yüzde 50’ye varan oranlarda yeni zamlar yapıldı. Yapılan zam ile birlikte kartlı binişlerde haziran ayında 7 lira yapılan şehir için ulaşım ücreti 10 liraya yükseldi. Daha önce 10 lira yapılan kartsız biniş ücreti ise yüzde 50 zam oranıyla 15 lira olarak değişti. 

Haziran ayında 12 liradan 16 liraya çıkarılan Artuklu-Kızıltepe arası yolcu taşıma ücreti kartlı binişlerde 16 liradan 23 liraya yükselirken, kartsız binişlerde ise 20 liradan 30 liraya çıktı.

Haziran ayında 40 liradan 50 liraya yükseltilen Artuklu- Nusaybin ve Artuklu- Midyat arası yolcu taşıma ücreti ise, yüzde 40 oranında yapılan yeni zamla 50 liradan 70 liraya yükseldi.

MA'da yer alan habere göre; Mardin- Diyarbakır arası yol ücreti ise 80 liradan 100 liraya yükseldi.

Belediye otobüs ücretlerine de benzer oranlarda zam yapılırken, zam bugünden itibaren geçerli olmak üzere devreye konuldu. (HABER MERKEZİ)