Markette maske yerine Klu Klux Klan kukuletası taktı

ABD'nin San Diego kentinde bir süpermarket müşterisi maske yerine Ku Klux Klan kukuletası takarken görüntülendi. Market yetkilileri, müşterinin uyarıldığını savunuyor.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Diego kentinde bir müşteri, korona virüsü nedeniyle maske zorunluluğu olan bir süpermarkette maske yerine ırkçı Ku Klux Klan örgütünün kukuletasını takarken görüntülendi. Market görevlilerinin dışarı çıkarmaya çalıştığı adam, alışveriş yapmaya devam etti.

Süpermarket yetkilileri 'müşteriden kukuletayı çıkarmasını istediklerini ancak kasaya gelene kadar adamın kukuletayı çıkarmadığını' söyledi. Açıklamada, "Bu, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için oldukça rahatsız edici bir olaydı ve ekibimizle ileride bu tür uygunsuz davranışları ele alma yöntemleri konusunda görüşüyoruz" ifadeleri yer adlı.

'GENEL GÖRÜŞÜ TEMSİL ETMİYOR'

Olayıın yaşandığı Santee bölgesinin Belediye Başkanı John Minto, "Şaşkınlık içindeyim. Bu kişinin davranışları Santee halkının bir temsili değil" dedi.

'KENDİMİ ÇOK UMUTSUZ HİSSETTİM'

Markette alışveriş yapan Alisa Wentzel isimli müşteri, market yetkililerinin Ku Klux Klan kukuletası takan adamla konuştuğunu görmediğini söyledi. Wentzel, "Adam öylece duruyordu. Çocuklarımı büyüttüm bir yerde böyle bir şeyi görünce kendimi çok umutsuz ve üzgün hissettim" dedi.

Beyazların üstünlüğünü savunan ve 19'uncu yüzyılın sonlarında ABD'nin güneyinde kurulan Ku Klux Klan örgütü, o tarihten bu yana ülkede siyahları hedef alan birçok cinayet ve şiddet olayından sorumlu tutuluyor. Amerikan tarihinin 'kara lekesi' olarak anılan faşist ve ırkçı örgüte karşı çok sayıda yasa çıkarılmış olsa da, Ku Klux Klan'ın hâlâ binlerce üyesi olduğu sanılıyor. (DIŞ HABERLER)