MASAK'tan kripto para piyasası için rehber

Mali Suçları Araştırma Kurulu, kripto para piyasası için bir rehber hazırladı. Rehberde yükümlülüklerini yerine getirmeyen hizmet sağlayıcılarına 3 yıla kadar hapis ve para cezası verilebilecek.

HİZMET SAĞLAYICININ TABİ OLDUĞU YÜKÜMLÜLÜKLER

DUVAR - Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, 1 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik'le MASAK yükümlüleri arasına eklenmişti. Bu kapsamda MASAK, internet sitesinden, kripto hizmet sağlayıcılara ilişkin rehber yayımladı. Buna göre, kripto varlık hizmet sağlayıcıların tabi oldukları yükümlülükler, müşterinin tanınması, şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlendi.

Haberin Devamı
BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Temmuz benzin, mazot fiyatları Etna Yanardağı görüntüleri gerçek çıktı Son anket belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor Bu otomobilin fiyatı 1 milyon TL'nin altına düştü Hangi üniversite, ne kadar zam yaptı?