Maya Perest'ten ilk tekli: Yok Bana Bu Cihanda

Maya Perest'in ilk teklisi 'Yok Bana Bu Cihanda', dinleyicilerle buluştu. Şarkının sözleri Perest ve Dündar Hızal'a ait.

Abone ol

DUVAR - Maya Perest, ilk teklisi 'Yok Bana Bu Cihanda'yı Sony Music Turkey etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu. Sözleri Maya Perest ve yayıncı, şair Dündar Hızal'a ait olan şarkının bestesi Maya Perest, düzenlemesi ise Cihan Mürtezaoğlu imzası taşıyor.

Şarkıyı tanımlarken yurtsuzluğa ve yalnızlığa gönderme yapan Perest, şarkıyı 'kendini her gittiği yerde sürgün hisseden, evini bulamamış, kendisi gibi yabancı ruhlara' ithaf ettiğini belirtti. Şarkının klibinin yönetmen koltuğunda Barış Murathanoğlu oturuyor. Şarkının fotoğraf çekimlerinde ise Muhsin Akgün imzası bulunuyor. 

MAYA PEREST KİMDİR? 

İzmir'de doğan Maya Perest, altı yaşında müzik eğitimi almaya başladı. Yedi yıl boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi Piyano bölümüne devam etti. İlk bestesini on yaşında yaptı. Çocukluğu ve ilk gençliği boyunca beste yapmaya devam etti. Paul-Valery Üniversitesi’nde Resim ve Sanat Teorisi eğitimi aldı. “Sanatta Nostalji ve Sürgün” üzerine yüksek lisans tezini hazırladı.

Fransa’da yaşadığı öğrencilik yıllarında Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerinde besteler yaptı; piyanonun yanı sıra gitar, mandolin, bağlama, cura ve ukulele çalmayı öğrendi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)