MEB Müsteşarı Tekin, öğretmen Harmancı'ya Platon'un İdeal Devlet'iyle tepki gösterdi

Felsefe Öğretmeni Ercan Harmancı’nın beden eğitim derslerinde eşofman giyen kız çocuklarıyla ilgili mesajlarına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yusuf Tekin Platon’un İdeal Devleti'ni hatırlatarak tepki gösterdi. Tekin, "Bu tür sapkınlıklar en çok beni rahatsız ediyor” dedi.

Abone ol

DUVAR - Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan felsefe öğretmeni Ercan Harmancı’nın beden eğitim derslerinde eşofman giyen kız çocuklarıyla ilgili mesajlarına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin tepki gösterdi. Takin, Harmancı'nın sözlerini "Sapıklık" diye niteledi.

Harmancı, sosyal medya hesabından “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor... Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir...” mesajını paylaşmıştı.

Harmancı, ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı: “Beden Eğitimi dersi bu ümmetin kızlarını soyma dersi olarak konuldu ve yine öyle devam ediyor... Hem de zorunlu bu zillet bu ümmete yeter... Bir Beden Eğitimi öğretmenin karşısında vücut kıvrılıyorsa ne kadar olması önemli değil onun adı zinadır... Bugün ‘Beden Eğitimi’ adıyla adet  görmüş kızlara zorla ve müfredat gerekçeli zina yaptırılıyor... Bu hiçbir babanın da umurunda değil... Hemi de Müslüman baba... Niyet sorgulamıyorum İslam'ın sınırlarının dışında niyet aranmaz!”

'TÜM PAYLAŞIMLARDAN SEVAP BEKLİYORUM'

Gelen tepkilere rağmen bu sözlerini savunan Harmancı, daha sonra şu mesajı paylaşmıştı: “Evet tekrar ediyorum beden eğitimi dersi seçmeli olmalıdır, isteyen seçsin. Yarın ölünce hesap sorulacak bir konu için tartışmam. ‘Bu bir inanç meselesi’ derim. Sosyal medyada paylaştığım tüm paylaşımlardan sevap bekliyorum. Karşılığı cennetse suçu vız gelir. Medya ve iletişim uzmanı olarak da işin teknik tarafında hakimim, sıkıntısı olan açıklama ya da tekzip talebi hakkını kullanabilir... Eleştiriye açığım hakaret suç.”

Bu sabah CNN Türk’te Parametre programında Ebru Baki ve Sefer Levent ile birlikte Felsefe öğretmeni Harmancı’ya tepki gösterip, Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturmayı hızlıca sonuçlandırması gerektiğini söyleyen Deniz Zeyrek, programdan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Doç. Dr. Tekin'in kendisini aradığını yazdı. Zeyrek, Hürriyet'teki haberinde Müsteşar'ın şunları söylediğini aktardı:

“En az sizin kadar biz de rahatsız olduk. Ki ben başladığım günden itibaren okullarda beden eğitimi ve müzik derslerini teşvik ediyorum. Bunu yaparken Platon’un İdeal Devleti'nde Koruyucular Sınıfının eğitimi kısmında kullandığı bir kişinin yönetici olabilmesi için önce kendi bedenini yönetebilmesi gerektiği metaforunu kullanıyorum. O yüzden bu tür sapkınlıklar en çok beni rahatsız ediyor.”

Hürriyet'in haberi