Meclis’in 'kayıp' eski bakanları: Kürsüye çıkmamaya yemin ettiler

Seçildiği gün itibarıyla hiçbir yasa teklifine imza atmayan ve hiç soru önergesi vermeyen 10 bakandan beşi TBMM Genel Kurulu'nda da yemin etmek dışında kürsüye çıkmadı, söz almadı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 66’ncı hükümette yer alan 10 bakan, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nde AK Parti’den milletvekili seçildi. Tamamı TBMM Komisyonları’nın başkanlığına getirilen bakanlar, yasama faaliyetlerinde varlık göstermiyor.

Başkanlığın eski bakanların yaptığı komisyonlar adeta atıl kaldı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Mahmut Özer, Murat Kurum, Süleyman Soylu ve Vahit Kirişçi’nin başkanlığını yaptığı komisyonlar hiç toplanmadı. 14 Mayıs seçimlerinin ardından TBMM’nin 28’inci yasa dönemi, 2 Haziran 2023’te gerçekleştirilen yemin töreniyle başladı. 14 Mayıs öncesinde bakanlık yapan 10 isim, 14 Mayıs seçimlerinde iktidar sıralarından milletvekili seçildi. Ardından bu isimlerin tamamı, komisyon başkanı oldu.

Eski bakanlardan Mehmet Muş’un başkanlığını yaptığı Plan ve Bütçe Komisyonu en fazla çalışan komisyon oldu. Komisyon, 12 ayda 34 kez toplandı ancak diğer komisyonlar etkili bir çalışma yapmadı. Bazı komisyonlar ise tek bir kez bile toplanmadı. Yeni dönemde bir kez bile toplanmayan ya da az sayıda toplantı yapan komisyonlar, başkanları ve toplantı sayıları şöyle:

• Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu – Mahmut Özer

• Çevre Komisyonu-Murat Kurum

• İçişleri Komisyonu-Süleyman Soylu

• Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu-Vahit Kirişçi

• İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu-Derya Yanık (2)

• Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu-Adil Karaismailoğlu (2)

• Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu-Vedat Bilgin (2)

• Milli Savunma Komisyonu-Hulusi Akar (3)

• Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu-Mustafa Varank (3)

KÜRSÜYÜ YEMİNDE GÖRDÜLER

Seçildiği gün itibarıyla hiçbir yasa teklifine imza atmayan ve hiç soru önergesi vermeyen 10 bakandan beşi TBMM Genel Kurulu'nda da yemin etmek dışında kürsüye çıkmadı, söz almadı. Derya Yanık, Mahmut Özer, Murat Kurum, Süleyman Soylu ve Vedat Bilgin, milletvekili yemini etmek dışında hiç kürsüye gelmedi.

(HABER MERKEZİ)