Meclis'te AK Partililerin saldırısına uğrayan DEM Partili Bozan: Geri adım atan namerttir

Meclis'te AK Partili vekillerin tekme ve yumruklu saldırısına uğrayan DEM Partili Ali Bozan, "Tek bir adım geri atan namerttir. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun" dedi.

Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından AK Parti milletvekillerinin tekme ve yumruklu saldırısına uğrayan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, saldırıya ilişkin Meclis'te konuştu.

"Bugüne kadar sokakta da Meclis'te de birilerine acı da gelse gerçekleri söyledik" diyen Bozan, "Tek bir adım geri atan namerttir. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun" ifadelerini kullandı.

'TEK BİR GERİ ADIM ATAN NAMERTTİR'

DEM Partili Bozan, Meclis'te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugüne kadar sokakta da Meclis'te de birilerine acı da gelse gerçekleri söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz. Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, emekçinin, esnafın, Kürt halkının, ezilen halkların ve tüm inançların haklarını savunduk. Savunmaya devam edeceğiz. Öyle linç girişimiyle bize geri adım attırmaya çalışanlara tek bir sözümüz var. Tek bir adım geri atan namerttir. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun."

Ne olmuştu? 

24 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti'nin grup önerisi üzerine söz alan DEM Partili Ali Bozan, "AKP, TÜİK eliyle her ay işçinin, memurun, emeklinin cebinden düzenli bir şekilde çalıyor. İşçinin, emeklinin sesi maalesef duyulmuyor ama ben de buradan cebinden ücreti çalınan yurttaşların adına bağırmak istiyorum: Hırsız var, hırsız var, hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor" dedi.

Ardından DEM Partili Bozan ve AK Partili milletvekilleri arasında "hırsızlık" atışmasıyla başlayan tartışma, yumruk ve tekmeli saldırıya dönüştü.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Erdemir, Bozan'a yumruk attı. Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun da Ali Bozan’a yumruk attığı görüldü. Ali Bozan’ın yere düşmesi sonrası AK Partili milletvekilleri Bozan’ın etrafını sararak o yerdeyken saldırıya devam etti.

(HABER MERKEZİ)