Meclis’te bütçe görüşmeleri: Tarikatlar ve anadil tartışmaları sürüyor

TBMM'deki bütçe görüşmelerine dünkü anadil ve tarikat tartışmaları damga vurdu. Bugün ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütçeleri görüşülecek.

Abone ol

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri 9'uncu gününde devam ediyor.

İYİ PARTİ’DEN SÜRYANİCE NOEL KUTLAMASINA SERT TEPKİ

Dün gerçekleşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerine anadili tartışması damga vurdu. İYİ Partili milletvekilleri DEM Parti Milletvekili George Aslan’ın Süryanice Noel kutlamasına itiraz etti. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, “Boynumu vursanız bir insanın rüyasını gördüğü anadiline müdahale etmem” dedi. Bu sözler üzerine divandaki İYİ Partili katip üye Yasin Öztürk divanı terk etti ve genel kurula ara verildi.

ÖZEL’DEN BAKAN’IN TARİKAT AÇIKLAMASINA TEPKİ

Hafta Sonu gerçekleşen oturumda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikatlerle protokollere devam edileceğine ilişkin sözlerinin yankıları da sürüyor. Tekin’i sosyal medya hesabından eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Geçmişte devletle FETÖ arasında protokol yapanlar, bu ülkeye yaşattıkları acılardan hiç ders çıkarmamış. Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor. Tayyip Erdoğan, bu Bakan'ı görevden almazsan, bu cüretin sahibi sensin" ifadelerini kullandı.

BUGÜN İKİ BAKANLIK GÖRÜŞÜLECEK

Bugün MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın yöneteceği oturumda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütçeleri görüşülecek.

TBMM'deki bütçe görüşmelerini canlı yayında izlemek için tıklayın.