Meclis'teki saldırıda kaşı yarılan CHP'li Konuralp: AK Partililer suçluların telaşı içinde

Meclis'te çıkan kavgada kaşı yarılan CHP Milletvekili Okan Konuralp, "Yüzlerce yıllık demokrasi birikiminin bir sonucu olarak oluşmuş ‘Kürsü dokunulmazlığı’ ilkesi çiğnendi. Düzeyleri budur" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini “yok” kabul eden AYM kararından sonra muhalefetin imzalarıyla TBMM bugün toplandı. AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşan Ahmet Şık'a saldırdı. Meclis'te çıkan kavgada DEM Partili Gülistan Koçyiğit başından yaralandı, CHP'li Okan Konuralp'in ise kaşı yarıldı.

Saldırıda yaralanan Okan Konuralp, Gazete Duvar'a şunları söyledi: "Tamamen planlı bir saldırıydı. İsmet İnönü’nün 'Suçluların telaşı içindesiniz' sözünün bir örneği. AK Partililer suçluların telaşı içinde milletvekili arkadaşımıza planlı bir saldırı gerçekleştirdi. Yüzlerce yıllık demokrasi birikiminin bir sonucu olarak oluşmuş ‘Kürsü dokunulmazlığı’ ilkesi çiğnendi. Düzeyleri budur; çaresizliklerinin, suçluluklarının kendilerini getirdiği nokta budur.”