'Medical Park engelli bebek davasında bilirkişiye rüşvet mi verdi?'
Tokat'tan sonra İzmir Medical Park Hastanesi'ne de bir bebeğin engelli doğmasına sebep olunduğu gerekçesiyle dava açıldığı ortaya çıktı. Hastanenin bilirkişiyi rüşvet olarak işe aldığı iddia edildi.
DUVAR- Tokat'taki Medical Park Hastanesi'nde yaşanan olayın ardından İzmir Medical Park Hastanesi hakkında da sürmekte olan bir dava olduğu gündeme geldi. İddiaya göre, 2012 yılında doğum yapmak üzere acil servisten giriş yapan bir ailenin bebeği, hastanede doğum doktoru olmadığından ebe tarafından müdahale edildiği için yüzde 93 oranında engelli kaldı.
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, hastane yönetimine açılan davanın süreçlerini bugünkü köşesine taşıdı:
"37 haftalık hamile olan D.E’nin sabah erken saatlerde sancıları başladı. Bunun üzerine eşiyle birlikte İzmir’deki Medical Park Hastanesi’nin acil servisine gitti.
Gelin görün ki o sırada hastanede doğum doktoru yoktu. Öyle olunca, doğumu bir ebe gerçekleştirdi. Ve maalesef ki bebek doğumdan sonra yüzde 93 oranında engelli kaldı. Haliyle, aile de hastane yönetimine ve personeline tazminat davası açtı.
Mahkeme de doğumun tıbbi standartlara uygun olup olmadığını değerlendirmesi için bilirkişiye başvurdu. O isim de kadın doğum uzmanı M.G. adlı doktordu.
Lakin...
M.G. birçok kusuru görmezden gelerek hastaneyi aklayan bir rapora imza attı ve şöyle dedi: “Davacı D.E’nin hastaneye ilk yatışı ve doğum arasındaki geçen süredeki yönetimi ile ilgili herhangi bir kusur ya da ihmal yoktur.”
Bitmedi...
Bunun üzerine hem hastane hem de hastanede kusur bulmayan bilirkişi doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Engelli çocuğun ailesinin yaptığı şikâyetin konusu bu kez rüşvetti.
Nasıl yani, dediğinizi duyar gibiyim...
Şöyle ki...
İlgili bilirkişi doktorun bir süre sonra lehine rapor düzenlediği İzmir Medical Park Hastanesi’nde çalışmaya başladığı anlaşıldı.
Tüm bu öyküde sonuç ne mi?
Şu: Yerel mahkeme tartışmalı bilirkişi raporunu esas alarak hastaneyi akladı. Ancak üst mahkeme raporu yeterli görmediği için bu kararı bozdu. Yani, tazminat davası bir kez daha görülmeye başlandı.
Savcılık ise hastanenin doktorluğuna terfi eden bilirkişi için yapılan 'rüşvet' suçlamasının soyut olduğunu savunup dosyayı kapadı. Aile buna da itiraz etti, şimdilik söz sulh ceza mahkemesinde..." (HABER MERKEZİ)