Medya Kitabevi'nde bir kitabınız var

Medya Kitabevi'nde bir okur, gelenek haline gelmesi dileğiyle aldığı kitabın ondan sonra gelen okura verilmesini istedi. Okur, kitabevine gönderdiği mektupta, "Böyle ufak etkileşimlerin ve paylaşımların insani değerleri canlandıracağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Medya Kitabevi'ne gelen bir genç bir kitap alarak, kitabevinin bu kitabı kendisinden sonra gelen ilk kişiye vermesini istedi. Adının saklı kalmasını isteyen kişi, daha sonra kitabevine bir mektup göndererek, bunun gelenek haline gelmesini istediğini belirtti.

Bir okurun başlattığı fikir bu hafta ilk meyvelerini verdi. Kitabevine gelen bir genç iki kitap alarak, bu kitapları “kendisinden sonra gelenler için” bıraktı.

Selahattin Bulut

Kitabevi yaptığı açıklamada, “Kitabevine gelen genç arkadaşlardan biri kitabevinden bir kitap aldı ve ondan sonra gelen kişiye hediye hediye etmemizi istedi. Tabii bu kişi isminin saklı tutulmasını istedi, belirtmek istemedi. Biz de dediğini yaptık. Ardından yazdığı mektubu bize gönderdikten sonra bunun böyle bir gelenek haline gelmesini istediğini belirtti. Biz de yaşanan bu olayı sosyal medyada paylaştık. Ondan sonraki süreçte de başka arkadaşlar bunu duyunca, onlar da aynı şekilde kitabevine gelip kitap alıp, onlardan sonra gelenlere hediye etmemizi istediler. İnsanlar bu duyuruyu çok sevdi. Biz de belki bir gelenek haline döner diye paylaşmayı sürdürdük. Her daim Medya Kitabevi’nde 'sizin için bırakılmış bir kitabın olması' umuduyla…” ifadelerini kullandı.

Kitabevine gönderilen mektup şöyle:

"Kıymetli Medya Kitabevi Okurları,

Ortak mekanı paylaşan ve aynı kaynaktan beslenen insanların eşsiz ve kendine has bir sinerji yarattığını düşünüyorum. Öyle ki, bu tip yerlerin kimlik ve kişiliğimiz üzerindeki tesirleri zamana yayılmakla kalmaz; aynı zamanda kişiler birbirini besler. Ben de bu beslenmeyi sürekli kılabilmek adına ne yapabilirim diye sordum kendime. Zira bu mekânın bir sakini olmaktan büyük bir keyif alıyorum. Bu metropol şehirde başımı sokacak bir yerin olması ne güzel! Daha da güzeli bu mekana sığınan topluluğun bir parçası olmak!

Medya Kitabevi’nden bahsediyorum. Her ziyaretimde heybeme yalnız kitap değil ortak duygulanımlarımızdan katıyor, öyle dönüyorum evime. Biz Medya okurlarının etkileşimlerine canlılık kazandırmak için aldığım kitapların yanında seçtiğim bir kitabı, ben Kitabevi’nden çıktıktan sonra gelen ilk ziyaretçiye hediye etmek istedim ve bunu Selahattin Bey’e açtım. Tamamen içimden geldiği haliyle Medya’nın okur kitlesinden tanımadığım insanlarla hediyeleşmek istedim. Altını çizmekte fayda bulduğum kesin bir nokta ise bunun tamamen okurlardan gelen bir gönüllü uygulama olduğudur. Böyle ufak etkileşimlerin ve paylaşımların insani değerleri canlandıracağını umuyorum.

Kitabımı seçtim ve benden sonra gelecek ilk ziyaretçiye bıraktım. Dilerim kitabın ulaşacağı arkadaş okurken keyif alır. Güzelliklerin artması dileğiyle, kendinize iyi bakın.10/10/2020"

BİR OKUR