Meghan Markle'ın babası: Kraliyet ailesi ırkçı değil

İngiltere, Sussex Düşesi Meghan Markle'ın kraliyet ailesine yönelttiği ırkçılık suçlamasını konuşuyor. Buckingham Sarayı şimdilik sessiz kalmayı tercih ederken, kraliyet ailesine Markle'ın arasının bozuk olduğu babası Thomas Markle 'sahip çıktı'. Thomas Markle, "İngiliz kraliyet ailesinin hiçbir şekilde ırkçı olmadığını düşünüyorum" iddiasında bulundu.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın ABD'de televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri söyleşinin yankıları sürüyor. Buckingham Sarayı'nın ırkçılık suçlamalarına yanıt vermeye hazırlandığı belirtilirken, kraliyet ailesine Markle'ın arasının bozuk olduğu babası Thomas Markle 'sahip çıktı'.

İngiliz televizyon kanalı ITV'ye konuşan Thomas Markle, "Kraliyet ailesine büyük saygım var ve İngiliz kraliyet ailesinin hiçbir şekilde ırkçı olmadığını düşünüyorum" iddiasında bulundu. Kızıyla görüşmeyen ve İngiliz basınına yaptığı açıklamalarla sık sık tartışma yaratan Thomas Markle, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bence Britanyalılar ırkçı değil. Los Angeles'ın, Kaliforniya'nın ırkçı olduğunu düşünüyorum ama bence İngilizler öyle değil."

'BEBEĞİN TENİYLE İLGİLİ SORU IRKÇILIK DEĞİL' İDDİASI

Meghan Markle söyleşide, henüz doğmamış çocuklarının 'teninin ne kadar koyu olacağına ilişkin kaygılar bulunduğunu' söylemiş ve oğluna kraliyet unvanları verilmediğini belirtmişti. Markle'ın bu sözlerle kraliyet ailesini kendisine ırkçı davranmakla suçlarken, babası buna da karşı çıktı. Thomas Markle, "Bebeğin teninin ne kadar koyu olacağı meselesinde - bunun birinden gelen aptalca bir soru olduğunu sanıyorum ve umuyorum. Bu kadar basit olabilir. Birisi, tam bir ırkçı gibi davranmış değil de, aptalca bir soru sormuş olabilir" iddiasında bulundu. Thomas Markle bununla birlikte bu meselenin soruşturulması gerektiğini de belirtti.

WINFREY: O SORUYU KRALİÇE VEYA PHILIP SORMADI

Öte yandan, Oprah Winfrey bebeğin teniyle ilgili soruyu soran kişinin Kraliçe Elizabeth veya eşi, Edinburgh dükü Philip olmadığını açıkladı. Söyleşinin yayınlanması sonrası açıklama yapan Winfrey, Prens Harry'nin kendisiyle bu konuşmayı yapan kişinin kimliğini açıklamadığını ama soruyu soranların babaannesi ve dedesi olmadığını vurguladığını söyledi. 

Buckingham Sarayı'nın iddiaları ne yanıt vereceği ise merak konusu. BBC'nin kraliyet muhabiri Daniela Relph, sarayda acil görüşmeler yapıldığını duyurdu. Buna göre, sarayın sessiz kalmasının aileye zarar vereceği düşünülüyor ancak kamuoyuna ne açıklama yapılacağı konusunda henüz bir karar alınmış değil. (DIŞ HABERLER)