Mehmet Şimşek'e 'asgari ücret' tepkileri: Vicdansız olmak lazım

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in 'Türkiye'de asgari ücret düşük değildir' sözlerine sosyal medyadan eleştiriler geldi.

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını söylemesi gündemdeki yerini koruyor. 

Şimşek, dün katıldığı bir televizyon programında "Asya'daki ülkelere, Endonezya'ya, Filipinler'e, Tayland'a bakın, o ülkelerle karşılaştırın. Gidip Latin Amerika ile karşılaştırın. Brezilya, Meksika, Şili, Kolombiya, bütün bu ülkelerle karşılaştırın. Avrupa'da Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya, Macaristan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerle karşılaştırın. Polonya hariç, Avrupa'daki gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Latin Amerika'da, Doğu Asya'da, Uzak Doğu'da bize eşdeğer ülkelerden gelişmekte olan ülkelerden bahsediyorum. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir. AK Parti hükümetleri döneminde biz asgari ücreti büyümenin bir tık üzerinde artırmışız. Dolar bazında hiçbir hükümete nasip olmayacak şekilde artırmışız. Geçim sorunu var mı? Tabii ki olacak. Kolay değil ama biz refahı artıracağız" demişti.

"Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" cümlesine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Kullanıcılar asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu hatırlattı.

İşte o paylaşımlar:

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?