Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarına ilişkin açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarına ilişkin açıklama yayımladı.

Abone ol

DUVAR - Araştırmacı – Yazar Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iki hafta önce istifa ettiğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ikna ederek göreve devam ettirdiğini ileri sürdü.

Mütercimler, "Pazar günü önemli bir toplantıdaydım. Orada çok önemli bir bilgi öğrendim. Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş fakat Cumhur reisi yardımcısı var biliyorsunuz, Cevdet Yılmaz araya giriyor ve zor bela razı ediyorlar" ifadelerini kullandı.

'DOĞRU DEĞİLDİR'

Mütercimler'in, Şimşek'in istifa ettiği iddiası sonrası İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM), "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi' iddiası doğru değildir" denildi.

'GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ)