Meksika ve Ekvador'da silahlı saldırılar: 16 kişi öldürüldü

Meksika'da bir off-road yarış alanında düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi öldürüldü. Ekvador'da bir restoranda yaşanan silahlı saldırıda ise altı kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol

DUVAR - Meksika ve Ekvador'da düzenlenen silahlı saldırılarda 16 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Meksika'nın Baja California eyaletine bağlı Ensenada kentinde organize edilen off-road yarışlarının yapıldığı alana silahlı saldırı düzenlendi. Minibüsle alana gelen silahlı saldırganlar etrafa rastgele ateş açtı. Saldırıda 10 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.

'SORUMLULAR ADALETE HESAP VERECEK'

Saldırının ardından olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Polis ise bölgeyi güvenlik kordonuna aldı. Ensenada Belediye Başkanı Armando Ayala Robles, silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaparak, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Ayala Robles, "Gerekli tüm bilgilerin sağlanması için eyalet savcılığı ve federal polis birlikte çalışıyor. Sorumlular adalete hesap verecek" ifadelerini kullandı.

EKVADOR'DA RESTORANA SİLAHLI SALDIRI

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da da bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda altı kişi yaşamını yitirdi, altı kişi yaralandı.

Ülkenin güneybatısındaki Santa Elena kentinde silahlı kişiler bir restoranı hedef aldı. Etrafa rastgele ateş açan saldırganlar altı kişiyi öldürdü, altı kişiyi yaraladı. Bölgeye çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği, yaralıların hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

'ÇETELER ARASI HESAPLAŞMADAN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR'

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde çok sayıda kişinin yerde yattığı görülüyordu. Silahlı saldırının çeteler arasındaki hesaplaşmadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Ülkede uyuşturucu çetelerinin alan hakimiyeti ve birbirlerine üstünlük sağlamak için zaman zaman çatıştıkları biliniyor. (DIŞ HABERLER)