Meksika'da madende mahsur kalan 10 işçiyi kurtarma girişimleri sürüyor

Meksika'da kömür madeninde su baskını sonucu mahsur kalan 10 işçiyi kurtarma çalışmalarının yoğunlaştığı, kurtarma ekiplerinin madene girmesinin ise henüz "çok tehlikeli" olduğu aktarıldı.

Abone ol

DUVAR - Meksika'nın kuzeydeki Coahuila eyaletinde kömür madenini su basması sonucu mahsur kalan 10 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

AFP'nin haberine göre, Coahuila eyaletine bağlı Agujita'da çarşamba gününden bu yana madende mahsur kalan 10 işçiyi kurtarma operasyonu yoğunlaştı. 

Yetkililer, kurtarma çalışmalarına altı askeri dalgıç da dahil olmak üzere yaklaşık 400 asker ve diğer personelin katıldığı, ancak madene girmenin çok tehlikeli olduğu yönünde bilgi verdi. 

Coahuila Valisi Miguel Angel Riquelme, 60 metre derinlikte kuyulara girilebilmesi için su seviyelerinin düşürüldüğünü belirterek “İlerleme var. Su seviyeleri düşmeye devam ediyor" dedi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, felaket bölgesine ziyarette bulundu. Obrador, "Kayıp madencilere ulaşmak için daha fazlasını yapmalıyız" açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)