Meloni'nin boyuyla dalga geçen gazeteciye para cezası

Faşist diktatör Mussolini ile Meloni'nin sahte bir fotoğrafını, "Beni korkutmuyorsun. Seni göremiyorum bile" yorumuyla paylaşan gazeteciye 5 bin euro'luk ceza verildi.

Abone ol

DUVAR - İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin boyuyla dalga geçtiği belirtilen gazeteciye 5 bin euro (yaklaşık 181 bin TL) tazminat cezası verildi. Giulia Cortese adlı gazeteci, faşist lider Benito Mussolini ile Meloni'nin sahte bir fotoğrafını "Beni korkutmuyorsun, Giorgia Meloni. Sonuçta sadece 1,5 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile" yorumuyla paylaşmıştı.

Gazeteciye ayrıca, Meloni'nin boyuyla ilgili Ekim 2021'de yaptığı bir eleştiri nedeniyle de 1200 euro'luk (yaklaşık 43 bin 500 TL) ertelenmiş para cezası verildi.

Meloni daha önce de gazetecilerle mahkemelik olmuştu. İtalyan devlet kuruluşu RAI'deki gazeteciler, Meloni hükümetinin 'boğucu kontrolünü' protesto etmek amacıyla mayıs ayında greve gitmişti. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ne göre İtalya, 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde beş sıra gerileyerek 46'ncı sırada yer aldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)