Memişoğlu ve Kurum yemin etti

Atanma kararlarının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, yemin etmek üzere TBMM'ye geldi.

Bakanlıktaki devir-teslim töreninin ardından TBMM'ye gelen Kurum, Genel Kurul Salonu'na girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Nasip oldu, yeniden eski görevimize dönmüş olduk; Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, tensipleriyle" ifadesini kullanan Kurum, "önceki bakanlığı döneminde yaptığı güzel çalışmaları ve işleri devam ettireceğini, geçmişten daha çok çalışıp daha fazla özveri göstereceğini ve milletin yanında olmaya devam edeceğini" söyledi.

'Bakanlık olarak çevre konusundaki hassasiyeti her zaman önde tutacaklarını' savunan Kurum, şunları kaydetti: "Milletimiz için en iyi olanı önce hayal edeceğiz ondan sonra bu hayalleri hep birlikte tek tek gerçekleştirmeye çalışacağız. Cumhur İttifakımızla, daha önce uyum içerisinde çalıştığımız arkadaşlarımızla birlikte kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak bu çalışmalarımıza devam edeceğiz."

'BAYRAK DEĞİŞİMİNİ ALDIK'

Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu da Genel Kurulda ant içmek üzere Meclis'e geldi.

Görevinin hayırlı olmasını temenni eden Memişoğlu, "Bayrak değişimini aldık. Allah bizi milletimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Fotoğraf: AA


YEMİN ETTİLER

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve Grup Başkanvekillerinin gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından, Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum'un atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Kurum'un, Anayasa hükmü gereği atamadan dolayı milletvekilliğinin düştüğü bilgisi de Genel Kurula verildi.

Meclis Başkanvekili Bozdağ, daha sonra Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ant içmeleri için Genel Kurul Salonu'na davet etti.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ yeminlerin okunmasının ardından Memişoğlu ve Kurum'a, bakanlık görevlerinde başarılar diledi. Bozdağ, daha sonra birleşime ara verdi. 

(HABER MERKEZİ)