Memur-Sen: Memnuniyetin yolu tazminat yansıtma oranlarını yükselmektir

3600 ek gösterge çalışmasına ilişkin açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül, tazminat yansıtma oranlarıdır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Çalışma Bakanlığı'nın yürüttüğü 3600 ek gösterge çalışması tamamlandı. Bakanlıkla yürütülen görüşmelere yetkili konfederasyon olarak katılan Memur-Sen'in Başkanı Ali Yalçın, 3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmasının önemine vurgu yaptı. Yalçın, düzenlemenin son halini ele almak ve görüşleri aktarmak için mayıs ayında yapılması gereken üçüncü toplantının ise henüz yapılmadığına dikkat çekti.
Düzenleme, Memur-Sen'in son görüşleri alınmadan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulmuş olacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN ÖNEMLİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın'ın paylaşımları şöyle:

-Ek gösterge düzenlemesinde genel memnuniyetin yolu, tazminat yansıtma oranlarını yükseltmektir. Kamu görevlilerinin ek göstergelerini gözden geçirmek ve adaletli bir düzenleme ile genel memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül, tazminat yansıtma oranlarıdır.

-Ek gösterge artışı yapmak emekli maaşı ve emekli ikramiyesini artırmak için son derece önemlidir. 3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmaz ise genel memnuniyet için önemli bir konu sorunlu bir konuya dönüşür.

- 3600 ek gösterge ve göstergelerin yeniden düzenlenmesi amaçlı yapılan talep alma  toplantılarında, sadece belli meslek guruplarını değil, tamamını kapsayacak şekilde tüm detaylarıyla beklentiyi aktardık. Talep ve beklentileri dikkate almış bir çerçevede teklifi bekliyoruz.

ÜÇÜNCÜ TOPANLANTI HENÜZ YAPILMADI

- Teklifin de yapılacağı üçüncü toplantıyı mayıs ayı içerisinde yapmak hedefiyle süreç işledi. 'Toplantı ne zaman' soruları sorulmaktadır. Toplantının zamanını bakanlığın hazırlıkları ve vereceği tarih belirleyecektir. Sosyal taraf olarak önemli oranda söyleyeceklerimiz paylaştık.

(EKONOMİ SERVİSİ)