Menderes'in 'Kehanet Merkezi' Klaros'un tanıtımı yapıldı

Menderes Belediyesi, içerisinde Apollon Tapınağı'nın yer aldığı Klaros Bilicilik Merkezi'ni düzenlediği etkinlik ile tanıttı.

Abone ol

DUVAR - Menderes Belediyesi, ilçede yer alan Klaros Bilicilik Merkezi’nin tanıtımına yönelik etkinlik düzenledi.

Menderes Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Klaros Bilicilik Merkezi Tanıtım Etkinliği'nde, seyahat acenteleri ve otel sahipleri ile turizm rehberleri konuk edildi, ören yeri misafirlere gezdirilerek tarihçesi hakkında bilgi verildi. 

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de katıldığı etkinlikte Klaros Kazısı Bilimsel Danışmanı Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Onur Zunal ören yeriyle ilgili bilgileri misafirlere detayları ile anlattı. Zunal, yaptığı konuşmada Kehanet Merkezi olan Klaros’ta gerçekleştirdikleri çalışmadan duyduğu heyecanı belirtti.

Tanıtım organizasyonunda konuşan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “ Menderes'imiz binlerce yıllık tarihe sahip özel bir yer. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve eski çağların kehanet merkezi olan Klaros’ta bu özel alanlardan birisi. Klaros’u dünyaya tanıtmak, önemini duyurmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Değerlerimizi dünyaya tanıtmaya, Menderes'imizi bir cazibe merkezi yapmaya kararlıyız.” dedi.