Menzil'de duraklar ayrıldı: Erkekler ayrı kapıdan kadınlar ayrı...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Menzil tarikatının bulunduğu köydeki otobüs duraklarının "kadın" ve "erkek" şeklinde ayrıldığı görüldü.

Abone ol

DUVAR - Menzil tarikatının Adıyaman'daki köyünde otobüs durakları kadın ve erkek şeklinde ayrıldı. Menzil tarikatının bulunduğu köyde otobüs duraklarının “kadın” ve “erkek” diye ayrıldığı görüldü. Ayrıca otobüslere kadınlarla erkeklerin ayrı kapılardan bindiği öğrenildi.

'ASIL HEDEF KADIN' 

Sözcü'de yer alan habere göre, tartışma yaratan uygulamaya tepki gösteren CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan "Buradaki otobüs duraklarının kadın-erkek diye ayrılmasındaki asıl hedef kadındır, tahakküm kurulmak istenen kadındır. Bu tarikat anlayışı devletin her kurumuna nüfuz etmiş. Özel idaresinde de vardır, Sağlık Bakanlığı'nda da vardır. Özel idareyi direk suçlamıyorum ama bunun anayasal, hukuk çerçevesinde baktığımızda kesinlikle kanunlarımıza ters bu uygulamaya hukukun el atması lazım" dedi. 

'SOKAKTA, KAHVEDE, PAZARDA ANLATIYORUZ'

Olayın takipçisi olduklarını söyleyen Doğan, şöyle devam etti: "31 Mart’ta kazandığımız başarı sadece yerel seçim zaferi anlamında değil aynı zamanda gerici politikalara gerici, zihniyete karşı verilmiş bir mücadelenin de başarısıdır. Biz Atatürk ilke ve devrimlerini konuşurken zaten bu faktörlerin topluma ne kadar zarar verdiğini sokakta, kahvede, pazarda anlatıyoruz. Şeyh ve müritleri bu topraklarda sadece zenginleşmenin hesabını yapmışlardır. Bugün orada külliyenin üzerinde binalar yaptırmışlardır."

"Burada harcanan paraların hepsi gariban halkın parasıdır" diyen Doğan şöyle devam etti: "Gerici politikalarda tahmin ettiğiniz üzere siyasal İslam'ın ürünüdür. Siyasal İslamcıların ele avuca sığmaz, kendini halkın üzerinde gören şeyh ve avareleridir. Biz bu uygulamalara karşı Atatürkçü, devrimci değerlerden, ilerici politikalardan vazgeçmeden karanlık zihniyetle demokratik çerçeveler içerisinde mücadele edeceğiz."

(HABER MERKEZİ)