Meral Akşener: Afrin için İncirlik ve Malatya'daki üsleri kapatacaksın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afrin'e askeri harekat yapılacağı yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Akşener, "Afrin’e operasyon yapmak için öncelikle İncirlik Üssü'nü, Malatya’daki üssü kapatacaksın. Yüreğin yetiyorsa bunları yapacaksın" dedi.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Akşener, "Suriye’de kardeşin Esad, bir anda düşmanın Eset’e döndü, amenna. Şam’da Emevi Camii'nde namaz kılacaktın, aradan zaman geçti pek çok şehit verdik sonuç nedir? Sonuç; sınırda bir koridor, 30 bin kişilik YPG ve PYD güçlerine gönderilen 4 bin TIR silah ve sınırda peşmerge koridoru" ifadeleri kullandı.

'DAVULLA ZURNAYLA HAREKAT AÇIKLAMASI YAPILMAZ'

Rusya ve ABD'nin destek verdiğini belirten Meral Akşener, şöyle devam etti: "Afrin’deki YPG-PYD güçleri Rusya’nın kanatları altında. Fırat’ın doğusundaki PYD güçleri ABD’nin kanatları altında.

Sen Afrin’e bir harekat yapacağım diyorsun; ben bu ülkede içişleri bakanlığı yaptım, böyle davulla zurnayla, megafonla harekat yapacağız diye açıklama yapılmaz."

'OPERASYON İÇİN İNCİRLİK VE MALATYA ÜSSÜNÜ KAPAT'

Afrin'e askeri harekat için İncirlik ve Malatya'daki üslerin kapatılması gerektiğini savunan Akşener, "Afrin’e operasyon yapmak için öncelikle İncirlik Üssü'nü kapatacaksın, Malatya’daki üssü kapatacaksın. Yüreğin yetiyorsa bunları yapacaksın; ondan sonra elin güçlü olarak bunlarla masaya oturursun" dedi.

Meral Akşener, 40 yaşını geçmemiş ve bedelli askerlik yapan siyasetçi çocuklarının askere alınması ve Afrin harekatında görevlendirilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)