Meral Akşener: Kahve açacağına emeklinin cebine para koy

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet Kıraathaneleri kuracağız" açıklamasını eleştirdi. Akşener, "Yeni bir çılgın proje duyduk. Ya kahve açıyor, kahve. Kahve açacağına, emeklinin cebine para koy, para" dedi.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Rize'de düzenlenen mitingde konuştu. Rize'yi dünyanın tanıdığını söyleyen Akşener, "Tayyip Bey Rizeli, Muharrem Bey'in annesi Rizeli, bense Rize'nin geliniyim" dedi.

'GELİN ÇIKTI, BİR TÜRLÜ DÜZEN TUTMUYOR'

Erken seçim kararının, İYİ Parti'nin seçime girmesini engellemek için alındığını savunan Akşener, "Bugüne kadar Sayın Erdoğan rakiplerini seçti, onları kum torbasına çevirdi, canı istediği gibi davrandı, 16 yıldır kazandı; ama karşısına ilk defa şerbetli bir gelin çıktı. Şimdi gelin çıktı, bir türlü düzen tutmuyor. Gelinin önünü kesmek, partisini seçimin dışında bırakmak için bu iş yapıldı" diye konuştu.

"Çay zahmetli bir iş" diyen Meral Akşener, "Hatırlıyorum, Sayın Erdoğan, 2002'de çayın 2 lira olması gerektiğini söyledi. 16 yıl sonra faiz aldı başını gitti. Dolar uçtu, enflasyon var, cari açık göklere çıkmış ve 'Rize'nin çayı hala 2.45' denilip de 1.6'dan satılıyorsa oğlunuzu değiştirme, gelini getirme zamanı gelmiştir" dedi.

'BAKAN DEĞİL, VATAN ÇOCUKLARININ YANINDAYIM'

Akşener, konuşması sırasında kalabalıktan bir gence seslenerek, cebinde kaç para olduğunu sordu. "10 lira" yanıtını alan Akşener, şöyle devam etti:

"Sizin çocuklarınız AK Parti'den kağıt getirmeden uzman çavuş olamıyor, taşeron işçisi olamıyor. Ama bunların kendi yakınları rektör, vali ve kaymakam yanında 1 ay çalışıyor; ballı maaşlara konuyorlar. Seyfettin'in cebinde 10 lira, bir baltaya sap olamamış bakan çocuğunun evinde 2 milyon Türk lirası. İşte bunlar bakan çocukları, işte bunlar da vatan çocukları. Bakan değil de vatan çocuklarının yanında olduğum için herkes bana kızıyor. Ama vatan çocukları, bu ülkeyi yöneteceklerdir inşallah."

'ÇILGIN PROJELER HAVADA UÇUŞUYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millet kıraathaneleri açacağız" sözlerini eleştiren Meral Akşener, şunları söyledi:

"Bu çılgın projeler var ya, havada uçuşuyor. 3 gündür soruyorum. Diyorum ki 65 milyar dolar oraya yatırılacak, buradan Türkiye'ye yani Rize'ye, İstanbul'a, Ankara'ya, Edirne'ye, Şırnak'a hangi gelir gelecek? Şimdi buna cevap vermeyince yeni bir çılgın proje duyduk dün itibarıyla. Ya kahve açıyor, kahve. Kahve açacağına emeklinin cebine para koy para."

Erdoğan: Millet kıraathaneleri kuracağız

GENÇLERE İSTİHDAM YARAT, KAHVEDEN KURTAR'

"Kahveler ikiye ayrılır, birisi emekli kahvesi biri genç kahvesidir" diyen Akşener, "Emekli kahvesinde sohbet yapılır, çay içilir, namaz saati beklenir. Emekliler, kahvede 2 çayı zor içiyor. Doğru mu? Kahve açacağına koy cebine parasını canı nerede isterse orada çay içsin. Gençlere iş istihdamı yarat, o süre içerisinde o çocuklara imkan sağla ve kahveden kurtar. Şimdi onun yerine kahve açıyor. Ama bu 65 milyar doları nereye hangi fayda sağlayacağını hep birlikte inşallah takip edeceğiz" dedi.

'ADALETTEN EN FAZLA ZARAR GÖREN BENİM'

Akşener, partililerden 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığı için kendisine, milletvekilliği içinde de kürsüye davet edip tanıttığı vekil adaylarına oy vermelerini istedi.

Kalabalıktan "Adalet istiyoruz" sloganlarının yükselmesi üzerine Akşener, "Adaleti de tesis edeceğim. Adaletten en fazla zarar gören, benim merak etme. Adaleti, hukukun üstünlüğünü, demokrasinin tekrar tam olarak uygulanmasını ve parlamenter demokrasiyi tahkim etmeyi zaten söz olarak verdik" dedi. (RİZE/DHA)