Merck Türkiye'den 'Tiroid Haftası'na destek

Merck Türkiye, 'Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası'na düzenlediği bir etkinlik ve bir söyleşi ile destek verdi.

Abone ol

DUVAR - 25-31 Mayıs tarihleri, tiroid hastalıklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için her yıl "Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası" olarak kutlanıyor. İlaç şirketi Merck Türkiye, farkındalık çalışmaları kapsamında tiroid etkinliği ve bir doktor söyleşisi gerçekleştirdi. 

Şirket, Uluslararası Tiroid Federasyonu’nun global olarak belirlediği ve tiroide karşı önlem alınmasına odaklanan, bu yılın teması olan “Eksik Parça” (#missingpiece) farkındalık kampanyasına destek verdi.  İki gün süren etkinlik çerçevesinde, Merck Türkiye çalışanlarına, gönüllülük esasına göre, kapsamlı kan tahlilleri, uzman hekim tarafından tiroid muayenesi ve tiroid bezi ultrason görüntülemesi yapıldı.

Tiroid konulu söyleşide ise, tiroid hastalıkları konusunda farkındalığın artırılması hedeflendi. Söyleşi sırasında risk faktörleri, tiroid hastalıklarının teşhis ve tedavisi, rutin kontrollerin yaptırılması ve tiroid bozukluklarına karşı önlem alınması gibi konular ele alındı. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer, şöyle konuştu:

“Merck olarak uzun yıllardır hem Türkiye’de hem de dünyada Tiroid tedavisi alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de Tiroid Farkındalık Haftası özelinde, tiroid bozukluklarına karşı önlem alabilmek adına çalışma arkadaşlarımızın sağlığını ve iyi olma halini desteklediğimiz bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyorum.”