Merkel aylarca daha başbakan kalabilir: Almanya'da koalisyon pazarlıkları nasıl ilerleyecek?

Almanya'nın Angela Merkel sonrası çizgisini belirleyecek seçimlerde sandıktan üçlü koalisyon çıktı. Ancak uzmanlar, hükümet kurulmasının aylar süreceğini söylüyor. Peki süreç nasıl işleyecek?

DUVAR - Almanya'da düzenlenen federal parlamento seçimlerini geçici sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) kazanmasının ardından gözler koalisyon pazarlıklarına çevrildi. SPD, geleneksel rakibi Hıristiyan Demokratları (CDU/CSU) 1.6 puan farkla geçerken, matematiksel denkleme göre koalisyon müzakereleri aylarca devam edebilir. Zira hem SPD'nin başbakan adayı Olaf Scholz, hem de Hıristiyan Demokratların adayı Armin Laschet yeni hükümeti kendisinin kuracağı iddiasında. Peki süreç nasıl işleyecek, bundan sonra ne olacak?

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Piyasalar ikna olmadı, dolar kuru yükselişe geçti