Merkel: 'Türkiye'yle ilişkileri korumalıyız'

Almanya başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin yanlışlarını dile getirirken ilişkileri de korumak istediklerini söyledi. Angela Merkel, Erdoğan'ın terörle mücadeleyle ilgili eleştirilerine de katılmadığını ifade etti.

Abone ol

DUVAR- Alman Federal Meclisi'nde başlayan bütçe görüşmelerinde bu sabah bir konuşma yapan Başbakan Angela Merkel dış politikaya ilişkin de açıklamalarda bulundu. Deutsche Welle'nin haberine göre  Türkiye'de basın özgürlüğünü kısıtlayan uygulamalar, binlerce kişinin gözaltına alınması ve tutuklanmasının haklı çıkarılamayacağını vurgulayan Merkel, "Bu noktada eleştirilerimizi açıkça dile getirmeliyiz" dedi.

Angela Merkel Türkiye'nin yanlışlarını dile getirmek bir yana Türkiye'deki hükümet ile iletişim kanallarını korumak istediklerinin altını çizen  Merkel, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in geçen hafta Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Türkiye ile akılcı bir işbirliği içinde bulunmanın Almanya'nın çıkarına olduğunu belirten Angela Merkel, bu durumun  'endişe verici gelişmelerin açıkça dile getirilmesine' engel olamayacağını kaydetti. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'nın terörle mücadeleye yeteri kadar katılmadığı eleştirilerini reddederek, Alman hükümetinin de Avrupa'daki diğer ülkeler gibi teröre karşı mücadele etmekle yükümlü olduğunu söyledi.