Merkel'den 2017 için 'İslamcı terör' uyarısı

İki hafta önce bir Noel panayırına yönelik IŞİD saldırısına sahne olan Almanya'da, Başbakan Angela Merkel yeni yıl mesajında 'İslamcı terör' uyarısı yaptı. Merkel, "Sizler nefret dolu katillersiniz ama nasıl yaşadığımızı ve nasıl yaşamak istediğimizi siz belirleyemezsiniz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajında 'Almanya'nın karşısındaki en büyük tehlikenin İslamcı terör olduğunu' söyledi. Tunuslu bir sığınmacının Berlin'de bir Noel panayırında TIR'la en az 12 kişinin ölümüne yol açan saldırısına değinen Merkel, şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımızı ve işimizi sürdürerek teröristlere şunu söylemiş oluyoruz: 'Sizler nefret dolu katillersiniz ama nasıl yaşadığımızı ve nasıl yaşamak istediğimizi siz belirleyemezsiniz. Biz özgür, anlayışlı ve açığız'. Tüm bunlar demokrasimizde, hukukun üstünlüğünde ve değerlerimizde görülüyor. Bunlar, nefret dolu dünyanın tam tersi ve onlardan daha güçlü. Biz birarada olduğumuzda onlardan daha güçlüyüz."

Merkel, 2017'de düzenlenecek genel seçimlerde başbakanlığa yeniden aday. Seçimlere, göçmen politikalarının damga vurması bekleniyor. (Dış Haberler)