Merkel'den seçim öncesi 'Burka yasağı'

2017 seçimlerinde dördüncü kez aday olacağını açıklayan Almanya Başbakanı Merkel, burkanın yasağına destek verdi. Merkel, "Burka mümkün olan her yerde yasaklanmalı" dedi.

Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri Angela Merkel burka giymenin ülkesinin kültürüne uygun olmadığını ve yasaklanması gerektiğini söyledi.

Essen'de yaptığı konuşmada Merkel, "Burka, yasal yollarla yasaklanması mümkün olan her yerde yasaklanmalı" dedi. Burka giymenin Alman Anayasasına aykırı olduğunu savunan Merkel, "Bazen, uzun zamandır Almanya'da yaşayan ve burka giyen kişilerin hâlâ entegrasyon kursuna ihtiyacı olduğu izlenimine kapılıyorum" dedi.

Merkel'in bahsettiği yasağın uygulamaya geçmesi durumunda üniversite, mahkeme gibi kamusal alanlarda burka giymek yasaklanabilir.

'Burka' açıklamasının zamanı, Alman basınında 'manidar' karşılandı. Zira Merkel, Mülteci politikaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan ilişkilerden dolayı popülaritesini kaybetmişti. Merkel'in, 2017'de yapılacak seçimlerin öncesinde partisinin tabanındaki popülerliğini tekrar kazanmak adına gündem yaratacak açıklamalar yapması bekleniyordu. (Dış Haberler)