Merkez Bankası: Döviz sıkıntısı yok

ABD'yle yaşanan vize krizi nedeniyle yaşanan döviz kurundaki dalgalanmalar piyasada paniğe nede olurken, Merkez Bankası'ndan "Döviz likiditesi ile ilgili sıkıntı yok, bankalarda döviz tevdiat hesapları en yüksek seviyelerde" açıklaması geldi.

Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal, ABD ve Türkiye arasında vizelerin karşılıklı olarak askıya alınması kararının ardından yükselişe geçen dövize ilişkin yaptığı açıklamada piyasaları sakinleştirmeye çalıştı.

Uysal, TL'deki sert değer kaybı ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Uysal Reuters'a yaptığı açıklamada, "Swap piyasasında TL pozisyon alan bazı yatırımcıların bir miktar pozisyon ayarlama eğiliminde oldukları görülüyor, jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici bir etki olabilir, yakından takip ediyoruz" dedi.

"Sistemde döviz likiditesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" açıklamasında bulunan Uysal, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının son dönemdeki en yüksek seviyelerinde olduğunu öne sürdü.

Yurtiçinde yerleşiklerin kıymetli maden depo hesapları dahil yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 29 Eylül ile biten haftada 165.5 milyar dolar ile 15 Eylül'deki 167.5 milyar dolarla görülen rekorun sadece 2 milyar dolar altında bulunuyor.

(REUTERS)