'Merkez sağ' Meclis'te yeni grup kuruyor: 20 vekillik liste hazır

Merkez sağa yakın parti ve vekillerin Meclis’te yeni grup kurması tartışılıyor. DEVA, Gelecek, DP, İYİ Parti, CHP ve AK Partili en az 20 vekillik listenin şimdiden hazır olduğu belirtiliyor.

Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinden sonra milletvekili transferleri gündemi meşgul etmeye devam ederken, kulislerde Meclis'te yeni bir grubun kurulması çalışmalarının olduğu konuşuluyor. 

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'nün haberine göre “merkez sağda yeni grup” hamlesinin arkasında Demokrat Partili Cemal Enginyurt ve Salih Uzun var. 

'Merkez sağ'a yakın çok sayıda vekilin böyle bir arayışta olduğunu belirleyen iki isim, mevcut siyasi partilerdeki merkez sağ kökenli siyasetçileri bir çatı altında toplamak istiyor. İlk hedef; Meclis'te yeni bir grup kurulmasına yetecek olan 20 milletvekilini biraraya getirmek.  

Habere göre Cemal Enginyurt, İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız kalan milletvekillerinin yanısıra CHP’de özellikle “Kemal Kılıçdaroğlu ekibi” olarak bilinen isimlerin yeni gruba destek vermesinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor. 

“Biz bir geçiş dönemi yaşayacağız. Salih Uzun da bu süreçte abilik rolünü üstlenecek” diyen Enginyurt, yeni grubun 2028 seçimlerine kendi cumhurbaşkanı adayıyla girebileceğini bile öngörüyor. 

Cemal Enginyurt'un DEVA, Gelecek ve DP milletvekillerinin Meclis’te birlikte oturduğu bir fotoğrafı sosyal medyadan “Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız” notuyla paylaşması da görüşmelerin olumlu gittiğinin göstergesi olarak yorumlandı. 

Öte yandan Gelecek ve Saadet Partili vekillerin oluşturduğu Saadet grubunun dağılmasının “an meselesi” olduğunun konuşulduğu Meclis kulislerinde dikkatler Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin üzerinde. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Temurci; Erdoğan’la diyaloğunu “Aramızda abi-kardeş hukuku var” diye tanımlamıştı. Temurci’nin AK Parti’nin 14 Ağustos’taki kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında AK Parti’ye katılması tahmin edilirken, Temurci bu tahminler için sadece “Her şeyin hayırlısı olacak” yorumunu yapıyor. 

İYİ Parti’den ayrılan kimi isimlerin de 14 Ağustos’ta AK Parti’ye katılması bekleniyor. 

(HABER MERKEZİ)