Mersin Limanı'ndan Hayfa'ya ulaştı: İsrail'e ne taşındı?

Mersin Limanı'ndan Amman güzergahında yola çıkan bir ticari geminin bir gün sonra Hayfa'ya vardığı, gemideki yaklaşık 1200 paketin içeriğinin ise bilinmediği iddia edildi.

Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırıları dolayısıyla Ticaret Bakanlığı'nın 9 Nisan'dan bu yana İsrail'e uyguladığı ticari ambargonun delindiği iddia edildi. Buna göre, 20 Temmuz Cumartesi günü Mersin Limanı’ndan kalkan bir ticaret gemisi, bir gün sonra İsrail’in Hayfa Limanı’na demirledi. Geminin taşıdığı 1200 pakette ne olduğunun ise bilinmediği ifade edildi. 

Aydınlık gazetesinden Sabrican Tıknazoğlu'nun haberine göre, “Altay” isimli Ro-Ro kargo gemisi, 20 Temmuz tarihinde Amman güzergahında yola çıktı fakat İsrail'in Hayfa Limanı’na vardı. VesselFinder ve MarineTraffic isimli uluslararası deniz ticaretini takip amaçlı kullanılan siteler incelendiğinde de Altay isimli geminin 20 Temmuz günü Mersin Limanı’ndan hareket edip 21 Temmuz’da Hayfa’ya vardığının görüldüğü ifade edildi. 

YAKLAŞIK 1200 ADET 'İÇERİĞİ BİLİNMEYEN' PAKET

Gazetenin Ticaret Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre Beyaz Denizcilik Limited Şirketi’nin acenteliğini yürüttüğü gemi, 890 ton tahıl ürünü ve 1200 adet içeriği bilinmeyen paket taşıdı. Gazete, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre İsmail T., Cem D., H. Aziz E. ve Tolga T., isimli ortakları bulunan şirket yetkililerinden konuyla ilgili bilgi alma çabasının sonuçsuz kaldığını aktardı. 

İsrail’e yönelik ticaret yasağı bulunmasına karşın Hayfa Limanı'na Ro-Ro kargo gemisi gitmesi, geminin güzergahı Amman olarak belirtilirken Hayfa'ya varması, gemide bulunan 890 ton tahılın hangi amaçla Hayfa'ya ulaştırıldığı ve içeriği bilinmeyen yaklaşık 1200 adet pakette ne taşındığına yönelik sorularının ise yanıt beklediği belirtildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)