Mersin'de mülteci çocuğa tokat atan kişi yakalandı

Bir sitede çocuklar arasında yaşanan kavga sonrası 5 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir çocuğun, yetişkin bir Türk vatandaşı tarafından darp edilmesiyle ilgili görüntü büyük tepki topladı. Savcılık harekete geçti ve çocuğa tokat atan N.K. gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Mersin'de bir sitede çıkan tartışmada küçük çocuğa tokat attığı görüntüleri sosyal medyada paylaşılan şüpheli gözaltına alındı.

Sosyal medyada yayınlanan video üzerine büyük tepki çeken olayın, Mezitli ilçesindeki sitede oynayan çocuklar arasındaki tartışma üzerine yaşandığı öğrenildi. Görüntülere göre, aileler arasında konu tartışılırken N.K. isimli bir kişi gelerek 5 yaşındaki Suriye uyruklu Ürdün vatandaşı A.K.'ye çok sertçe bir tokat atıyor. Kayıtların devamında olay yerine gelen N.K'nin, bir çocuğa sertçe tokat atarak yere düşürdüğü ve çocuğun ablasını itekleyerek siteden kovmaya çalıştığı görülüyor.

BAŞSAVCILIK: DÖRT ÇOCUK KAVGA ETMİŞ...

Tepki çeken görüntüler üzerine harekete geçen ekipler zanlıyı gözaltına aldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı açıklamasında, Türk ve Ürdünlü dört çocuğun bir sebepten dolayı kavga ettiği anlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Türk çocuklardan birinin dişi kırılmış, diğeri ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek tarzda yaralanmıştır. Daha sonra olay yerine gelen ve Türk çocuklardan birinin babası olan N.K, sosyal medyada da görüldüğü üzere Ürdünlü çocuklardan birine vurarak yere düşürmüş, yerde de ayağıyla iteleyerek yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca Ürdünlü çocuğun ablasını da omzundan iki kez iteklemiştir. Ürdünlü çocuğa şiddetli sekilde vurarak yere düşmesine sebebiyet veren N.K, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın talimatıyla gözaltına alınmıştır."

- Aile ve çocuğa psikolojik destek verilecek

Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Nalan Yetim aileyi ziyaret etti.  Topkaya, "Ailemizle beraberiz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Devlet olarak ailemizin her zaman yanındayız." dedi. Yetim de, "Ailenin yasal kalışı bulunmaktadır. Hiçbir sıkıntı yoktur. Ailemiz zaten mağdur durumdadır. Ailemizin yanındayız ve destekçisiyiz" diye konuştu.

BABA: BEN DE DARP EDİLDİM

Çocuğun babası Trad Oqlah Faraj Al Khaıdı ise şunları söyledi: "Siteye geldim. Bahçede kalabalık vardı. 'Neden çocuğumu vurdun' demeye kalmadan çocuğumu darbeden kişi tarafından ben de darp edildim. Biz şikayetçi olduk. Yaşanan durumdan Türkiye sorumlu değil. Bir kişi yüzünden bütün ülkeyi sorumlu tutamayız. Türk vatandaşları ve Ürdün vatandaşları kardeştir." (MERSİN/AA)