Mersin’de sahile 8 metrelik balina vurdu

Mersin’de sahile vuran 8 metrelik balina sahip güvenliği ve polis ekiplerini harekete geçirdi. Balinanın kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsi sonrası belli olacak.

Abone ol

DUVAR - Mersin’de Adnan Menderes Bulvarı’nın yaklaşık 20 metre açığında büyük bir cismin yüzdüğünü görenler, durumu yetkililere bildirdi. Yapılan inceleme sonrası 8 metre boyunda beyaz bir balinanın kıyıya vurduğu tespit edildi.

Balinanın taşınması için bölgeye sahil güvenlik botu ve itfaiye ekibi sevk edildi. Balinanın önce kumsala daha sonra da incelenmek üzere Mersin Üniversitesi’ne taşınacağı bildirildi.

DOĞU AKDENİZ’DE NADİR GÖRÜNEN BİR TÜR

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas da kıyıya gelerek inceleme yaptı. Balinanın Akdeniz’in en büyük ikinci balina türü olduğunu belirten Ayas, kıyaya vuran balinanın genç bir birey olduğunu söyledi. Balinanın uzunluğunun 8 ile 10 metre arasında olduğunu ifade ederek şu bilgileri paylaştı: "Batı Akdeniz'de, Fransa, İspanya'da çok sık görünen bir tür. Bu tür bireyler tek tek de 5-6 kişilik küçük gruplar halinde de gezebilir. Doğu Akdeniz'de nadir de olsa görünür. Görünme sıklığını tam bilemiyoruz çünkü kıyıya çok yaklaşmıyorlar. Genelde planktonlarla besleniyorlar."

Balinanın kesin ölüm nedeni için detaylı inceleme yapacaklarını dile getiren Ayas, inceleme ve ön otopsi sonrası balinayı Deniz Müzesi’nde sergilemek istediklerini sözlerine ekledi. (DHA)