Merve Kavakçı'nin eşi Prof. İslam'a da ihraç

Merve Kavakçı'nın eşi olan Kafkas Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Nazır Cihangir İslam da KHK ile görevinden ihraç edildi. İslam, kararı 'Tarihe not başlığıyla duyurdu.

Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında çıkarılan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenler arasında Kafkas Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Nazır Cihangir İslam da var.

Merve Kavakçı, Refah Partisi'nden milletvekili seçildiği dönemde TBMM'ye başörtüsüyle gelince gerginlik yaşanmıştı. Kavakçı'nın milletvekilliği daha sonra ABD vatandaşı olduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Merve Kavakçı'nın eşi Prof. İslam ihraç edildiğini sosyal medyadan duyurdu. İslam, Twitter'den ‘Tarihe not’ başlığıyla şu mesajları paylaştı:

“Prof. Dr. Nazır Cihangir İSLAM'ın görevine 686 Numaralı KHK ile son verilmiştir. Söz veriyorum diz çökmeyeceğim. İnandığım gibi yaşayacak ve hayata aynı tempoyla devam edeceğim. Allah'a verilmiş sözümüz var. Doğrusunu bilin diye yazıyorum. 611 Akademisyenin imzaladığı ikinci dilekçeyi imzaladım, soruşturma sonucu imzamı çekmedim. 90'lı yıllarda üç kez Ankara Üniversitesi tarafından atılmıştım. Dördüncüsü de aynı nedenle ve AKP İktidarı tarafından.” (HABER MERKEZİ)