Meşher'de küratörler eşliğinde 'Göz Alabildiğine İstanbul' sergi turu

Meşher'in 29 Eylül'e kadar uzatılan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinin küratörleri Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı'nın rehberliğindeki turları 23 Mayıs'ta başlıyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un önde gelen disiplinlerarası sergi mekanı Meşher'de, beş yüzyıllık bir zaman diliminden İstanbul temsillerinin yer aldığı 'Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar' sergisi sürüyor.

İstanbul'un siluetine bir uçtan bir uca bakmaya davet eden sergi için, küratörler Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı'nın ziyaretçilere rehberlik edeceği turlar düzenleniyor. Ziyaretçilerin sergideki nadide eserler hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı bulacağı turların ilki, 23 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'te Ebru Esra Satıcı eşliğinde yapılacak. Küratör eşliğindeki sergi turlarının ikincisi Şeyda Çetin'in rehberliğinde Haziran ayında olacak.

Sınırlı kontenjanı olan turlara kayıt, kayit@mesher.org e-posta adresinden yapılabilir.

SERGİ 29 EYLÜL'E KADAR UZATILDI

Ömer Koç Koleksiyonu'ndaki çeşitli nadide eserlerden oluşan 'Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar' sergisi, İstanbul'un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100'ün üzerinde eser yer alıyor. Küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı, danışmanlığını ise Bahattin Öztuncay'ın üstlendiği 'Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar' sergisi, 29 Eylül 2024'e kadar görülebilir.