Meslektaşını silahla yaralayan zabıtaya 18 yıl hapis cezası istendi

Eskişehir'de mesai arkadaşı Seyhan Çelik'e iki el ateş ederek yaralayan Meriç Sakarya hakkında 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

DUVAR - Eskişehir Tebebaşı Belediyesi'nde görevli zabıta Meriç Sakarya (36), 27 Şubat 2023'te görevli olduğu Uluönder Mahallesi Zabıta Müdürlüğü'ne giderek mesai arkadaşı Seyhan Çelik'e (40) 2 el ateş eden Sakarya, olay yerinden kaçtı. Sırtından ve göğsünden yaralanarak hastaneye kaldırılan Seyhan Çelik hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu edildi. Polisin yakaladığı Meriç Sakarya gözaltına alındıktan sonra 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı,Meriç Sakarya hakkında, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. DHA'nın haberine göre davanın bugün görülen duruşmasına Meriç Sakarya ile Seyhan Çelik ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada olay anını hatırlamadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü ifade eden sanık Sakarya, "Kendiyle husumetimiz yoktu. Kendisi aynı zamanda yakın arkadaşımdır, köylümdür. Sağlık işlerinde bana yardımcı olmaya çalışıyordu. O gün orada olduğunu bile bilmiyordum. Psikolojik sorunlarım var, bana yardımcı olmaya çalışıyordu. Çok üzgünüm, ailem ve çocuklarım mağdur, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme savcısı mütalaasını açıklayıp sanık Sakarya hakkında, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme heyeti, Meriç Sakarya'nın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.

(HABER MERKEZİ)