Meteoroloji 'den İstanbul için sarı kodlu kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji İstanbul ve çevresinde yoğun kar yağışı, bazı bölgelerinde ise sağanak uyarısı yaptı. Kuzey ve iç kesimlerde ise sıcaklık düşmeye devam ediyor. Marmara ve Ege'de rüzgar etkili olacak.

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporuna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Kayseri ve Niğde hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Kütahya, Manisa, Maraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Mersin'in batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı
İran seçimleri dünya basınında: ‘Pezeşkiyan’a reformcu dense de…' Oranlar değişti: 3 milyon TL'nin getirisi uçtu Taşıt kredisi, konut kredisi ve bireysel krediler: Oranlar değişecek Nike’tan reklam filmi: 'Altınımı Kürt bir anne gibi takmayı seviyorum' Emekliler dikkat: 30 bin lira alabilirsiniz Yaşanılacak yerler belli oldu: Listede 10 ülke var