Meteorolojiden soğuk hava uyarısı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasına karşı Meteoroloji uyarılarda bulundu. Yağışlar ve sıcaklık düşüşleri devam edecek.

Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye çapında görülecek soğuk hava dalgasına karşı uyarılarda bulundu. Kuvvetli kar ve yağmur, zirai don ve çığ uyarısı yapıldı, "Hava sıcaklığının Trakya kesiminde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor" denildi.

MGM'nin sosyal medya hesabından yapılan duyurularda yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiği aktarıldı. MGM sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini açıkladı. MGM'den yapılan uyarılar şöyle devam etti:

"Rüzgarın, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli( 40 - 70 km / sa) olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkat!,
Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı bekleniyor! Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." 
(HABER MERKEZİ)