Metro İstanbul Genel Müdürü istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kotil istifa ettiğini açıkladı. Kotil açıklamasında 'israf' konusuna da gönderme yaptı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul'un Genel Müdürü Kasım Kutlu Kotil görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Kotil, görevinden 'başkanlık sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle' ayrıldığını belirtti. Kotil ayrıca İSBAK A.Ş.'deki (İstanbul Bilişim Ve Akıllı Kent Teknolojileri) tüm görevlerinden de istifa ettiğini açıkladı.

AÇIKLAMADA 'İSRAF' VURGUSU

Kotil yayınladığı yazılı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun sıkça vurguladığı 'israf' konusuna da değindi. Kotil, "İşletmede, üretimde ve yönetimde 'Sıfır israf' ilkesini stratejik planına koyan farklı bir anlayışı hayata geçirdik" ifadelerini kullandı. Mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Kotil, "demokrasinin gelişimine ve olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)