Metrobüs kazası: Araç içinden yeni görüntü, İETT'den açıklama

Sefaköy'deki metrobüs kazasında araç içi güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. İETT de kazadan 1 dakika öncesine ait görüntüleri yayınladı ve yolda uyarı işaretleri bulunduğunu belirtti.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2'si ağır 50 kişi yaralandı.

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüsün şoförü, yol çalışması için bekleyen uyarı aracını fark etmeyerek direksiyonu aniden kırmış ve karşı yönden gelen metrobüsle çarpışmıştı.

DHA'nın haberine göre, kaza anına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.

Söğütlüçeşme yönünde seyreden metrobüsün içindeki güvenlik kamerası görüntülerinde, karşı yönden gelen metrobüsün araca çarpması yer aldı.

Çarpışmanın etkisiyle yolcular savrulurken, şoför de aracı bariyerlere sürterek kontrol altına almaya çalıştı.

Söğütlüçeşme istikametinde ilerleyen metrobüsün şoförü, gözaltına alındıktan sonraki ifadesinde yolda işaret ve yönlendirme olmadığını söylemişti. Şoför ifadesinde "Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim. Kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim" demişti.

İETT'den yapılan açıklamada, kazadan önce metrobüslerin yolu kullandığına dair görüntülere yer verildi. 

Yolda uyarı işaretleri ve dubalar bulunduğu belirtilen açıklamada, "İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır" denildi.

Kazayla ilgili teknik ve idari soruşturmanın devam ettiği aktarılan açıklamada, "Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)