Mezitli Belediye Başkanı Tuncer billboardlara astı: 'Yasayı Geri Çek'

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanları kanun teklifine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla ilçedeki billboardlara 'Yasayı Geri Çek' yazılı afişler astırdı.

Abone ol

DUVAR - Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine karşı çıkmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmak amacıyla ilçenin çeşitli bölgelerine ‘Yasayı Geri Çek’ yazılı billboardlar yerleştirdi.

Billboardlarda, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmanın önemi vurgulanırken, kamuoyuna kanun teklifine karşı durma çağrısı yapıldı.

Tuncer, her canlının yaşama hakkının olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

“Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki ‘öldürme’ hamlesine kesinlikle karşıyız. Bu uygulama, savunmasız sokak hayvanlarının yaşam hakkını ellerinden alarak onların hayatlarına son vermeyi öngörüyor. Bizler, her canlının yaşama hakkını savunuyor ve bu yasayı tamamen reddediyoruz.,

Toplum bilincini ve duyarlılığını artırmak için billboard kampanyası başlattık. Sokak hayvanlarının haklarına saygı duymak ve korumak, insanlık onurumuzun bir parçasıdır. Bu nedenle, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak her türlü düzenlemede sokak hayvanlarının yaşam hakkının öncelikli olarak ele alınmasını talep ediyoruz. Mezitli olarak, bu zulme karşı çıkıyor ve sokak hayvanlarına birlikte sahip çıkıyoruz!”