Mezopotamya Ekspresi Time 100’de

DTSO girişimiyle hayata geçirilen Mezopotamya Ekspresi, Time dergisi tarafından ödüllendirildi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) girişimleriyle başlatılan Mezopotamya Ekspresi, Time dergisinin "Dünyada Gezilecek ve Görülecek En Güzel 100 Noktası" listesine girdi. 

DTSO ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından başlatılan turistik Mezopotamya Ekspresi Nisan ve Haziran ayları arasında toplam 8 sefer yaptı.

Daha çok misafirlerin, YouTuber'ların ve influencer'ların davet edildiği bu seferlerde DTSO ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gelen misafirler Diyarbakır’da ağırlandı. 

Time dergisi, Mezopotamya Ekspresi'ni şu ifadelerle tanıttı:

"Yeni bir gezi treni servisi, geniş Anadolu bozkırlarında ve Türkiye'nin doğu dağlarından geçen yolcuları medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzey ovalarına kadar çırpıyor. Nisan ayında hükümet tarafından işletilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından açılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan güneydoğudaki Diyarbakır şehrine kadar uzanıyor. İlk olarak 4. yüzyılda inşa edilen etkileyici siyah bazalt duvarlarla çevrelenen Diyarbakır'ın tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor; bugün ağırlıklı olarak ve gururla, Türkiye'nin diğer bölgelerinden farklı, canlı bir kentsel kültüre sahip bir Kürt şehridir. 180 kişilik kapasiteli trendeki yolcular, lavabo ve mini buzdolabı ile donatılmış rahat yataklı kabinlerinin pencerelerinden veya yemek vagonunda ızgara köfte (kofte) ve diğer Türk favorilerini yerken sürekli değişen manzarayı izleyebilirler. Gezi durakları, her yönde yaklaşık 24 saatlik yolculukta farklı duraklar etrafında birkaç saatlik keşif için izin verir."