MFÖ: Sertab'ın Eurovision birinciliği politik

MFÖ'den Mazhar Alanson, Sertab Erener'in 2003 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki birinciliğini, ABD'nin Irak'a müdahalesine bağladı ve "Avrupalı sırtımızı sıvazladı, aferin dediği bir seneye rast geldi" dedi.

Abone ol

DUVAR - MFÖ, teklif gelmesi halinde bir daha Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayı düşünmediklerini açıkladı. Grup üyeleri, Sertab Erener'in 'Every Way That I can’ adlı şarkıyla 2003 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinciliğe uzanmasını da 'politik' gündeme bağladı.

MFÖ önceki gün Pal Nostalji Radyo’ya konuk oldu

1985 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ”Diday Diday Day” adlı şarkılarıyla Türkiye’yi temsil eden grup, “Bir daha teklif gelse, Eurovision’a katılır mısınız” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, şarkılarının yarışmada 15’inci olmasını politik olaylara bağlayan Mazhar Alanson, şu iddiada bulundu: “Diday Diday Day, 15’inci olacak şarkı değildi. Avrupa ülkeleri politiktir, birbirlerini tutarlar. Diyeceksiniz ki, ‘Ama Sertab birinci oldu.’ Evet Sertab çok güzel bir şov sundu. Fakat o sene biz Amerika’nın Irak’a girmesine müsaade etmedik. Avrupalı sırtımızı sıvazladı, aferin dediği bir seneye rast geldi Sertab’ın birinciliği.”