MHP’li belediye 'Caca Bey Gözlem Evi' kuracak

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin uzay araştırmaları kapsamında 'astronot' ve 'kozmonot' yerine 'Caca Bey' isminin kullanılmasını teklif etmesinin ardından MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, İskilip doğumlu olduğu ileri sürülen Caca Bey’in isminin verileceği bir gözlem evi kurulacağını açıkladı.

Abone ol

ÇORUM - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı uzay projesinin ardından 'astronot' kelimesinin yerine kullanılması için Gökbilimci Caca Bey'in ismini önerdi. Bazı kaynaklarda İskilipli olduğu belirtilen Caca Bey için Çorum MHP İl Başkanı Agah Karapıçak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Böyle bir değeri gençlerimizin tanıması ve örnek alması için İskilip ilçemizde belediye meclisimizce de uygun görülen, içerisinde gözlem evinin de olacağı, adına yakışacak bir yere Caca Bey ismi verilecektir” dedi.

ESKİ BAKAN ÇAY: CACA BEY ÇORUMLU

8 Nisan 1999 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Çorum Milletvekili olarak TBMM’ye giren ve Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet’teki Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları ile Koordinasyondan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Çorum İskilip doğumlu tarihçi Prof. Dr. Abdulhaluk Mehmet Çay da, Caca Bey’in Çorum İskilip doğumlu olduğunu söyledi.

Abdulhaluk Çay, Caca Bey’in Selçuklular döneminde yaşayan bir devlet adamı olduğunu belirterek, “Kırşehir'de devrin fakültesi gözüyle bakılan Caca Bey Medresesi'ni yaptırmıştır. Yönetim işlerinde Türkçe konuşan ve yazışmalarında Türkçe kullanan Caca Bey, Caca Bey Medresesi'nde de Türk dilinde eğitim verilmesini sağlamıştır” dedi.